Het Sai Centrum Arnhem maakt deel uit van de Sri Sathya Sai International Organisation (SSSIO) waarvan het hoofdcentrum is gevestigd in Puttaparthi, Andra Pradesh (India). Deze spirituele en humanistische organisatie, gesticht door Sri Sathya Sai Baba bestaat inmiddels meer dan 50 jaar.

Sai Baba werd in zijn jonge jaren bekend als wonderdoener, omdat hij voorwerpen uit het niets kon materialiseren. Hij kende de levens van de mensen tot in detail. Zijn inzet en liefde voor de mensheid was buitengewoon. Van Sai Baba wordt gezegd dat hij een Avatar is (een belichaming van het goddelijke). Hij sprak met de mensen over hun goddelijke aard en over universele menselijke waarden die godsdiensten verbinden en overstijgen.

De SSSIO is een dienstverlenende organisatie. Er zijn vele waterprojecten in arme, rurale buurten uitgevoerd, er is een ziekenhuis gebouwd waar mensen zonder financiĆ«le middelen worden behandeld. In de (meer dan) 160 landen waar zich Sai Centra bevinden zijn projecten en ook vormen van onderwijs gerealiseerd, passend bij ieder land en iedere plaats.

In Nederland zijn circa 21 centra en groepen actief. Wekelijks of om de week vinden er bijeenkomsten plaats waarbij Vedische gezangen, mantra's en ook eigentijdse liederen worden gezongen onder begeleiding van een handharmonium (zie foto), gitaar en trommels. Ook andere instrumenten worden, voor zover bespeeld, als begeleiding ingezet. Daarnaast zijn er studiekringen, cursussen en ontmoetingsdagen. Sinds vele jaren zingt een delegatie van Sai Centrum Arnhem tijdens kerst in de gevangenis (v/h de Koepel, de laatste jaren in de Penitentiaire Inrichting in Arnhem). Enkele leden van Sai Centrum Arnhem zijn actief binnen een oudereninstelling in Elderveld waar ze wandelen met en zingen voor de bewoners van het huis.

Voor meer informatie zie:

NEDERLAND
Sathya Sai

Naar boven
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.