Evenementen

Kerstmarkt De Steenen Camer - "Charles Dickens" style

Wij hopen dit jaar weer onze traditionele Kerstmarkt te kunnen organiseren!.

Wanneer: zondag 11 december a.s. van 12- 17 uur.

Waar : rond het Hannesstraatje 2a Arnhem, de toegang is gratis

Huren van een 3 meter kraam € 27 inclusief boven – en achterzeil. Leden BTV betalen € 24.50.

Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de website; Aanmelding BTV Markten (btv-elderveld.nl)

Of stuur een whatsappbericht naar Willy Knelissen 06 54715126 of Ludo Berendsen 06 50624111

Een evenement voor het hele gezin!

Wanneer: Zondag 28 augustus 2022 van 12:00 – 17:00 uur

Waar: Steenen Camer, Hannesstraatje 2a Arnhem

Wat: Grootse activiteiten met ruim 40 kramen waarbij biologisch, natuur, cultuur en milieu extra aandacht krijgen.

Open Podium met uiteraard live muziek. Heerlijke hapjes en soep van onze oogst. Open (Romeinse) tuinen. Voor kinderen zijn er tal van activiteiten.                          

Een kraam van 3 meter met luifel huren kost voor leden BTV 22.50 euro-, voor niet leden 25 euro. Interesse, vul dan het aanmeldingsformulier http://www.btv-elderveld.nl/formulier-kraamhouders in. Wacht niet te lang, want vol is vol!

Ben je muzikaal, zing je in een koor of speel je in een muziekband en wil je deelnemen aan het Open Podium (voor alle leeftijden) stuur een bericht naar 06-54715126 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Heb je vragen stuur dan een emailbericht naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zondag 17 oktober van 12.00 tot 16.00 uur organiseren wij weer een Romeinse markt in park de Steenen Camer, Hannesstraatje 2a in Arnhem-zuid.

Kom s.v.p. zoveel als mogelijk met de fiets of lopend naar deze gezellige en leerzame marktactiviteit.

De toegang is geheel gratis.

Er zijn rondleidingen door onze Romeinse tuin en ook naar de fundamenten van het Castellum Meinerswijk. Vanaf 10 tot ca 400 na christus was deze legerplaats aan de Rijn doorlopend bemand door ca 450 Romeinse soldaten. Zij bewaakten de Limes, de noordgrens van het grote Romeinse Rijk. Sinds juli 2021, heeft deze locatie net als 18 andere locaties in Nederland en Duitsland (van Katwijk tot Keulen) de status van UNESCO Werelderfgoed.

Ontmoet Bataafse en Romeinse figuranten! Er zijn diverse proeverijen (let op; niet alles is gratis) met Romeinse kip-groentesoep, Romeinse hapjes en Romeins brood. Er zijn diverse informatiekramen van ons Romeinen-team, van het Tempelmuseum Elst en van Vrienden van Meinerswijk.

Een Romeins-Bataafse oogst-/kruidenplantjeskraam, de kraam van de Romeinse kruidendoctor en kunt u het nieuwste Limes-Stripboek kopen welke ter plaatse wordt gesigneerd door de tekenaar.

Kinderen kunnen in het Romeinse kampement een selfie maken, zelf in een Romeins tenue met schild/zwaard en/of samen met een Romeinse Soldaat. Misschien zijn Asterix en Obelix ook nog wel  aanwezig. Ook zijn er Romeinse kinderspellen te spelen en kan men een Fibula (kledingspeld) maken.

Kinderen mogen aanschuiven in een schoolklasje, hier krijgen ze les in de Romeinse Geschiedenis.

Theatergroep Overmalbruggen gaat op deze markt leuke spontane Bataafse sketches spelen.

Zaterdagmiddag 16 okt. Zijn in Arnhem-noord nog meer DAG-activiteiten te beleven, zie ook de website www.dagvandearnhemsegeschiedenis.nl

Thema dit jaar is “aan het werk”. Romeinse soldaten waren meestal jongens van 21 jaar uit de lokale Bataafse bevolking die in dienst gingen bij de Romeinen in het Castellum.

Zondag 26 juni van 12.00 tot 16.00u organiseren wij weer een Romeinse markt in park de Steenen Camer, Hannesstraatje 2a in Arnhem-zuid.

Kom s.v.p. zoveel als mogelijk met de fiets of lopend naar deze gezellige en leerzame marktactiviteit.

De toegang is geheel gratis.

Er zijn rondleidingen door onze Romeinse tuin en ook naar de fundamenten van het Castellum Meinerswijk. Vanaf 10 tot ca 400 na christus was deze legerplaats aan de Rijn doorlopend bemand door ca 450 Romeinse soldaten. Zij bewaakten de Limes, de noordgrens van het grote Romeinse Rijk. Sinds juli 2021, heeft deze locatie net als 18 andere locaties in Nederland en Duitsland (van Katwijk tot Keulen) de status van UNESCO Werelderfgoed.

Ontmoet Bataafse en Romeinse figuranten! Er zijn diverse proeverijen (let op; niet alles is gratis) met Romeinse kip-groentesoep, Romeinse hapjes en Romeins brood. Verder zijn er diverse informatiekramen van ons Romeinen-team, een Romeins-Bataafse oogst-/kruidenplantjeskraam en de kraam van de Romeinse kruidendoctor.

Kinderen kunnen in het Romeinse kampement een selfie maken, zelf in een Romeins tenue met schild/zwaard en/of samen met een Romeinse Soldaat. Ook zijn er Romeinse kinderspellen te spelen en kan men een Fibula (kledingspeld) maken.

bfte2011 1300

Dit voorjaar kan de jaarlijkse BTV Bloesemfietstocht helaas weer niet doorgaan. Evenals vorig jaar zijn we nog steeds gebonden aan de door de overheid opgelegde Coronamaatregelen. Er wordt geen vergunning afgegeven voor georganiseerde fietstochten.
We hopen dat de Corona beperkingen in het najaar grotendeels zijn opgeheven. Indien het dan mogelijk is en er vergunning wordt afgegeven willen we in september een “Herfst-fietstocht” organiseren. Zo snel dit mogelijk is zullen we dit bekend maken.

Om u toch de mogelijkheid te bieden om een fietstocht te maken, heeft onze route-rijder de fietstocht van 2015 aangepast aan de huidige situatie. U kunt de routebeschrijving van onze site downloaden. Het vertrek is zoals vanouds vanuit de boerderij “De Steenen Camer”

Let op:
U rijdt de route geheel op eigen verantwoordelijkheid. Er is geen vaste startdatum. Er zijn geen verkeersregelaars en er zijn geen richtingpijlen. Ga Niet in groepsverband rijden! Het spreekt vanzelf dat u de Coronaregels in acht moet nemen.

De Biologische Tuinbouwvereniging erkend geen enkele aansprakelijkheid als u besluit deze route te rijden. Ook eventuele fouten of veranderingen in de afgedrukte route, vallen buiten de verantwoordelijkheid van de Biologische Tuinbouw vereniging Elderveld.

Alvast een fijne fietstocht toegewenst en wellicht tot het najaar.
BTV-Evenementencommissie

Naar boven
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.