Sinds 2010 organiseert de BTV, in samenwerking met Wijkplatform Elderveld en verschillende andere partijen uit Arnhem-Zuid, de jaarlijkse Bloesemfietstocht Arnhem-Zuid.

Zoals de naam al zegt gaat het om de lentebloesem van de Betuwse fruitbomen en het genieten van de lente. De fietstocht start en eindigt gewoonlijk bij De Schuur en de route gaat om en door een aantal wijken van Arnhem-Zuid. Onderweg worden er op verschillende plaatsen leuke en verrassende activiteiten georganiseerd rond de thema's natuur, kunst en historie. Ieder jaar wordt er geprobeert een andere richting uit te fietsen en daarbij waar mogelijk nieuwe stukken route en nieuwe bezienswaardigheden mee te nemen. 

Deze fietstocht vindt gewoonlijk rond half april plaats en er is meestal keuze uit meerdere afstanden, b.v. 15 en 25 km zodat ook kinderen en ouderen makkelijk mee kunnen fietsen.

In de fietstocht zit, voor wie wil, een puzzelelement waarmee na afloop leuke prijzen te verdienen zijn. Bij terugkomst in De Steenen Camer zorgt de BTV ook voor gezelligheid in de vorm van muziek en een hapje te eten.

Bloesemfietstocht Arnhem-Zuid is een gezellige en relaxte familiefietstocht voor wie het lentegevoel in dit stuk van de Betuwe wil ervaren en daarbij nieuwe stukjes Arnhem-Zuid wil ontdekken. Gezellig en laagdrempelig maar misschien wat minder geschikt voor de kilometervreters.

De fietstocht heeft zijn eigen website met informatie over de fietstocht van dit jaar (vanaf medio februari weer actueel)

Foto's van fietstochten van afgelopen jaren vindt u in ons fotoalbum.

Naar boven
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.