Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

BTV nieuwsbrief augustus 2023

BTV nieuwsbrief augustus 2023
 
 
   
  Nieuwsbrief 22 augustus 2023  
 
 

Nieuwsbrief augustus 2023

 • BTV-winkel
 • Oogstmarkt en Romeinse markt 27 augustus
 • Wilt u ook meedoen?
 • Heeft u oogst over?
 • Oogst-weggeef-hoek
 • Aardbeistekjes
 • Wist u datjes

BTV-winkel

Iedere zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur vindt buiten voor De Schuur de verkoop plaats van plantjes, zaden, fruitstruikjes, overige tuinbenodigdheden en zomerhoning.
De aangeboden moestuinplantjes kunnen nu nog prima geplant worden. Winterprei is uitverkocht.
Daarnaast hebben we 2-jarige bloemplantjes, deze bloeien in voorjaar 2024.
De bestelde knoflook en winter-uien kunnen niet op 16 sept. maar pas op 23 of 30 sept. worden opgehaald.

 • Bestellen van Champost

Vanaf nu kan weer biologische champost worden besteld. De prijs per kuub (12 kruiwagens van 80 liter) is nog niet bekend, we vragen voorlopig € 15,00. Champost is geen mest maar een kleigrondverbeteraar.
Planning 1e levering 2e helft november.

 • Bestellen van verse paardenmest

U kunt in onze winkel ook verse paardenmest bestellen tegen een zeer redelijke prijs. De levertijd is onbekend, maar u moet deze mest wel een jaar op een composthoop laten composteren.

Oogstmarkt en Romeinse markt 27 augustus

Zondag 27 augustus is het Park ‘de Steenen Camer’’ in Arnhem-zuid van 12:00 tot 17:00 uur weer het gezellige decor voor de jaarlijkse oogstmarkt. Bij ca 35 kramen komt u alles te weten over biologische producten, tuinieren, natuur en een duurzaam milieu. Ook zijn er biologische -plantjes en -oogstproducten te koop en zijn er diverse braderieachtige kramen. De toegang en parkeren is geheel gratis.

Diverse tuinders van BTV-Elderveld presenteren hun oogst in mooi opgemaakte kruiwagens of manden op showtafels. In de boomgaard kunt u een fruitboom adopteren.
Kinderen kunnen creatief een eigen plant maken, selfies maken (wel/niet zelf verkleed) met echte Romeinse soldaten of oude Romeinse kinderspelen spelen. Bij de Scouting kunnen ze lekker broodjes bakken.

Er zijn Rondleidingen door de Romeinse tuin en naar het Castellum. Allemaal gratis.
Bataafse en Romeinse figuranten vertellen u de historische verhalen en waarvoor die gewassen door de Romeinen werden gebruikt. U kunt proeven van de Romeinse kip-groentesoep met Romeins brood.

Eten, drinken, markt en muziek; Kom vooral ook proeven van onze eigen gemaakte biologische pompoen- of courgettesoep van verse oogst, de heerlijke biologische broodjes hamburger of andere hapjes. Er is gezellige achtergrondmuziek.
In ons clubhuis ‘’de Schuur’’ kunt u terecht voor een kopje koffie, biologische thee, drankje of versnapering.

Kortom een bijzondere markt voor het hele gezin, om een middagje ongedwongen te vertoeven.

Beste BTV-tuinleden, wil jij ook meedoen?

Graag nodigen we tuinders uit om mee te doen met het maken van opgemaakte kruiwagens en showmanden. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. Breng ze zondagmorgen naar de Schuur. Na afloop van de markt kan je jouw showspullen weer ophalen. Er is geen wedstrijdelement.

Heb jij oogst over?

Wij zoeken nog oogst-/ingrediënten voor onze Biologische Pompoensoep en Courgettesoep.
Verder zoeken wij ook oogstproducten voor onze Biologische groenten-/fruit verkoopshowkraam.

Pompoenen, courgettes, bietjes, zomerprei, sperciebonen, snijbonen, fruit, bloemen, kruiden, alles is welkom.

Je kunt het vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus vanaf 11 uur klaarzetten bij de ingang van je tuin. Ria van de BTV-winkel loopt vrijdag en zaterdag een rondje langs alle tuinen om groente, bloemen, fruit en kruiden te verzamelen. Alles is dus leuk, 1 biet is al prima, 5 aardappelen lekker, 1 courgette jummie. Appels en nog veel meer is welkom. Alle kleine beetjes samen maakt het tot een mooie, kleurrijke oogstshowkraam. De opbrengst van de kraam komt ten goede aan de BTV-vereniging. Je mag het overigens ook zelf naar de winkel brengen op zaterdagochtend 26 augustus. Doen jullie allemaal mee?!!!

Oogst-weggeef-hoek

o.a. ter voorkoming van ongewenste bezoek op je tuin om zomaar te komen oogsten hebben enkele van onze tuinleden een OOGST-weggeef-HOEK ingericht bij het pad naar de BTV-kwekerij. In deze hoek kunnen BTV-leden hun overtallige oogst doneren. Mensen uit onze omgeving die het niet zo breed hebben mogen hiervan profiteren en een deel meenemen naar huis, het is niet de bedoeling om tassen overmatig te vullen. Deze hoek (kar of tafel) willen we ook gaan gebruiken als ruil-plek voor zaden en plantjes.

Aardbeistekjes

Bijna iedereen heeft wel een aardbeiveld op de tuin. Elk jaar moet u in augustus op een andere plek in de tuin een nieuw bed maken met de uitlopers van uw oude planten. Het oudste aardbeiveldje (4 jaar) moet u dan ruimen want die planten zijn dan op en zullen geen vruchten meer geven.

Heeft u nog uitlopers van uw aardbeiplantjes over? Wij kunnen ze heel goed gebruiken. Breng ze naar de winkel of de kwekerij. Wij gaan ze oppotten, overwinteren en in het voorjaar te koop aanbieden aan nieuwe tuinleden die nog moeten starten met een aardbeiveld.

Wist u datjes……

 • Storingen in handwaterpompen s.v.p. melden bij voorzitter@btv-elderveld.nl
 • De eerstvolgende Biologica komt dit keer als herfstnummer op 22 september.
 • Het gebruik van accu-waterpompen is niet gebonden aan de beperkingen van motor-waterpompen.
 • De binnenkant van uw heg moet u echt zelf scheren. U mag bij De Schuur gratis de accuheggenschaar van de vereniging lenen. U mag ook de bovenkant en voorkant scheren, dat stellen wij zeer op prijs.
 • U kunt steeds een deel van deze nieuwsbrief via onderstaande link in uw eigen taal vertalen: https://translate.google.com/?hl=nl&sl=nl&tl=en&op=translate
 
 
  www.btv-elderveld.nl | Contactmessage