Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

BTV nieuwsbrief mei 2023

BTV nieuwsbrief mei 2023
 
 
   
  Nieuwsbrief 10 augustus 2023  
 
 

Nieuwsbrief juni 2023

 • BTV-winkel
 • Slingeren voorjaarshoning
 • Steenen Camer Open Tuinen Dag 24 juni
 • Tuinleden met aardappels in de moestuin opgelet!!
 • Gebruik mechanische pompen en andere machines
 • Onderhoud hagen in ons park
 • Wist u datjes
 • Persbericht Arnhem Klimaatbestendig

BTV-winkel

Iedere zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur vindt buiten voor De Schuur de verkoop plaats van plantjes, zaden, bonen, fruitstruikjes en van overige tuinbenodigdheden.

Er is nog geen zomerhoning, maar wel:

 • Koolzaadhoning: dit is honing van buiten het BTV-complex. Drie volken van de BTV-imkers hebben in Lathum gestaan in een koolzaadveld. Deze honing kristalliseert heel snel door het hoge gehalte aan fructose. Zeer geschikt voor op brood.
 • Voorjaarshoning: wél afkomstig van de volken op ons volkstuincomplex. Deze honing bevat veel paardebloem-, tamme kastanje- en fruitbloesemnektar.

Slingeren voorjaarshoning

Het slingeren van de voorjaarshoning in de schuur op 9 juni jl, op verzoek van tuinleden, was een groot succes. Leden hebben zelf geholpen met slingeren en hebben een goed inzicht gekregen in het proces. Een aantal mensen heeft zelfs de afgestoken bijenwas meegenomen om zalf e.d. van te maken. We hebben ook begrepen dat meer mensen hadden willen komen, maar dat dat niet gelukt is omdat het op een werkdag plaatsvond. Wegens het grote succes hebben 'de 3 imkers' besloten om de zomerhoning óók in de schuur te slingeren. Dit zal ergens eind juli zijn. We gaan dan voor een zaterdagmiddag.

groet Herman

Steenen Camer Open Tuinen Dag 24 juni

Zaterdag 24 juni (10-13u), Hannesstraatje 2a Arnhem, Heb je mijn tuin al gezien?
We hebben 265 BTV leden met samen 250 tuinen. Er is een grote verscheidenheid aan soorten tuinen. Zo hebben we tuinders die vooral bloemen kweken. Anderen hebben weer veel verschillende soorten kalebassen. Sommige tuinders kweken meer oosterse groenten en weer andere puur Hollandse groenten.
Op zaterdag 24 juni houden we een “OPEN TUINEN DAG”. Dan kun je je tuin voor een paar uur openstellen voor belangstellenden. Het doel is om jouw kennis en enthousiasme te delen met je mede tuinders en met buurtbewoners. Wil jij ook jouw tuin openstellen geef je dan op bij evenementen@btv-elderveld.nl
Op de dag zelf hang je bij de ingang van je tuin jouw favoriete vlag op, dan weten bezoekers dat ze bij jou welkom zijn.

Tuinleden met aardappels in de moestuin opgelet!!

De coloradokever is dit jaar op heel veel plaatsen op ons moestuinencomplex gesignaleerd.
Daarom aan u het verzoek de aardappelen te controleren op de aanwezigheid van de coloradokever of de eitjes en larven ervan. Als u de coloradokever of de eitjes en larven ervan aantreft, wilt u deze dan z.s.m. vernietigen? Melden aan de TAC is niet nodig, het is dit jaar dramatisch.
Ook de leden van de TAC zullen de komende weken de aardappelveldjes controleren. Voor meer informatie over het herkennen van de kevers en de larven en over de bestrijding ervan verwijzen wij u naar de website van VELT: https://www.velt.be/coloradokevers

Gebruik mechanische pompen en andere machines

Leden van BTV-Elderveld mogen op de tuin een mechanische pomp (op benzinemotor), aggregaat of freesmachine gebruiken op de volgende tijden:

 • ma t/m vr: van 09.00 tot 10.00 u.
 • ma t/m vr: van 18.00 tot 19.00 u.
 • zaterdag: van 10.00 tot 11.00 u.

Buiten deze tijden en op zaterdagmiddag, zondag en feestdagen is het gebruik verboden, dit om overlast voor buurtbewoners en mede-tuinleden te beperken.
Het gebruik van elektrische/accu-waterpompen is buiten deze tijden vooralsnog wel toegestaan. Deze maken bijna geen geluid en daar verwachten we dan ook geen geluidsklachten over.

Onderhoud hagen in ons park

De afgelopen weken zijn door vele BTV-vrijwilligers de hagen in ons park weer gesnoeid, bedankt.
De binnenkant van uw heg moet u wel zelf scheren. U mag bij De Schuur gratis een accuheggenschaar lenen.

Wist u datjes……

Persbericht Arnhem Klimaatbestendig

Gratis tegel-ophaalservice een groot succes! Wip mee en krijg een gratis fruitstruik.
Het NK Tegelwippen is in volle gang. Ruim 150 gemeentes gaan met elkaar de strijd aan om zo veel mogelijk tegels te vervangen door groen. Arnhem staat op de eerste plek in de categorie grote gemeentes. Dat komt deels door de gratis Tegel-ophaalservice, waarbij Arnhemmers die hun tuin vergroenen gratis hun tuintegels op kunnen laten halen. Bij de eerste rondes zijn meer dan 25.000 tuintegels aangemeld. Inschrijven voor de volgende ophaalrondes kan via www.tegelophaalservice.nl Alle deelnemers krijgen een voucher voor een gratis biologische fruitstruik.
Gratis fruitstruik
Arnhemmers die mee hebben gedaan of nog mee gaan doen met de gratis Tegel-ophaalservice krijgen een voucher voor een gratis biologische fruitstruik om hun tuin mee te vergroenen. Ook mensen die minimaal 10 tuintegels/klinkers inleveren bij een tegel-inleverpunt krijgen een voucher. Een voorwaarde om deel te nemen is dat de tuintegels plaats maken voor groen (gras, planten, bomen). Tuintegels en klinkers kunnen worden ingeleverd bij Stadsboerderij Presikhaaf, de Korenmaat en bij het afhaalpunt bij Intratuin Arnhem. Op laatstgenoemde locatie is ook de gratis fruitstruik af te halen. Bekijk voor het aanplanten van de fruitstruik op de bodemkaart op arnhem.nl of er geen sprake is van bodemverontreiniging. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.heelarnhemwipt.nl.

--//--

 

 
 
  www.btv-elderveld.nl | Contactmessage