BTV nieuwsbrief maart 2022

BTV nieuwsbrief maart 2022
 
   
  Nieuwsbrief 27 november 2022  
 
 

Onderwerpen Nieuwsbrief medio maart 2022:

 • Nieuws van de BTV-winkel
 • Verkoop plantjes, zaden etc.
 • Frezen van uw tuin dit voorjaar
 • Grondtest op afgspraak
 • Paasworkshop creatief bloemschikken 12 april
 • Zondag 24 april 11e bloesemfietstocht
 • IJsheiligen-plantjesmarkt, zaterdag 7 mei
 • Uitgesteld feestje te vieren?
 • Wist u dat….

Nieuws van de BTV-winkel

Komende zaterdag 19 maart is het eerste moment dat u uw pootaardappelen, pootuitjes en sjalotten kunt ophalen. Ook dit jaar speelt het pechduiveltje een grote rol. In de vorige nieuwsbrief hadden we al aangegeven dat er leveringsproblemen waren met bepaalde pootaardappelen en pootuitjes
Afgelopen week hebben we alle zeilen moeten bijzetten om toch voor iedereen de bestelling volledig te maken.
Om duidelijk te maken waar we mee geconfronteerd werden hebben we alles voor u op een rijtje gezet.

Pootaardappelen

 • Twinner (niet leverbaar) is vervangen door Twister.
 • Ditta was mogelijk leverbaar in een heel kleine maat en of er voldoende was, werd niet duidelijk. Ditta is vervangen door Levante.
 • Gegevens van Twister en Levante kunt u in de Biologica vinden.
 • De overige soorten Carolus, Allouette en Vitabella zijn wel aanwezig.

Pootuitjes en sjalotten

Afgelopen jaar was voor de biologische telers een rampjaar.
Normaal kunnen we naast Sturon als alternatief ook kiezen voor Jetset of Centurion.
Geen van deze pootuitjes was / is beschikbaar.
Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij Setton en wel in de kleine maat. Het betekent dat u in plaats van 500 gram nu 250 gram krijgt uitgeleverd. Hoewel deze pootui duurder is, wordt hiervoor niets extra’s in rekening gebracht.

 • Setton is een verbeterde Sturon Biologisch geteelde Setton zit in het late segment, vindt zijn oorsprong in Nederland en is speciaal ontwikkeld voor de professionele teelt in Noord Europa alsmede voor industriële verwerking.
  Setton geeft een enorme opbrengst en produceert zeer uniforme, ronde uien. Setton heeft een sterke huid, een gemiddelde hals en een goudgele kleur. Setton kan, onder de juiste omstandigheden, jaarrond bewaard worden.
 • Boga is vervangen door Santero
 • Red Baron en de sjalotten zijn wel aanwezig.

Verkoop plantjes, zaden etc.

Buiten zijn weer allerlei groenteplantjes, kruiden en fruitstruikjes te koop, de zaden kunt u in de rekken vinden en in de winkel zijn tonkinstokken, meststoffen en diverse soorten potgrond verkrijgbaar. Ook honing van onze imkers is nog steeds beschikbaar. Mogelijk zijn er ook nog pootaardappelen en pootuien in de vrije verkoop.

Frezen van uw tuin dit voorjaar

Maandag 21 en dinsdag 22 maart worden de hiervoor aangemelde tuinen gefreesd.
Heeft u zich (nog) niet aangemeld dan is zaterdag 19 maart voor u nog een laatste kans, in de planning is nog ruimte om enkele extra tuinen te frezen. U kunt zich aanmelden in de BTV-winkel, zaterdag 10.00-12.00 uur.

Grondtest op afspraak

Op afspraak bieden wij u de mogelijkheid om op zaterdagmorgen de zuurgraad van uw privé-moestuin te testen. Aan de hand van de uitslag kunnen we u dan een mestadvies geven.
Maak een afspraak met Ferdi Betz via secretaris@btv-elderveld.nl

Paasworkshop creatief bloemschikken

Heb je het voorjaar al in je hoofd en heb je zin om zelf aan de slag te gaan?
Geef je dan snel op voor deze gezellige en leerzame Paasworkshop.
Leef je, onder leiding van Joyce, uit met divers soorten groenmaterialen, takjes, eitjes, kippetjes en natuurlijk mogen de veertjes en kraaltjes niet ontbreken. Je gaat altijd naar huis met een uniek arrangement!
Datum dinsdag 12 april 2022, Tijd inloop vanaf 19.00u, start 19.30u, einde 22.00u.
Prijs € 42,50 pp (inclusief materialen, zelf scherp mesje of tuinschaar meenemen) contant te voldoen op 12 april. Kosteloos annuleren t/m vrijdag 8 april. Waar Verenigingsgebouw BTV Elderveld, Hannesstraatje 2a, 6843 NV Arnhem. Aantal minimaal 10 – maximaal 15 personen. Aanmelden per e-mail: joyforever20@hotmail.com vermeld: naam, adres, telefoonnummer en aantal personen.

Zondag 24 april 11e Bloesemfietstocht Arnhem-Zuid, Afstanden 21 en 27 km

We gaan weer gezellig samen fietsen door onze mooie Betuwe, rondom Driel. Een tocht voor het hele gezin! En zoals altijd zijn er ook nu weer mooie prijzen te winnen, is er livemuziek en lekker eten.
Inschrijving en kosten, lekkers en drinken op de route en warme snack bij terugkomst.
€ 7,00 per deelnemer en € 3,50 per kind tot 12 jaar.
Bij voorinschrijving via de website www.bloesemfietstocht-arnhemzuid.nl bent u verzekerd van deelname!
Bij inschrijving op zondag 24 april geldt “vol is vol”.
Start voorinschrijvers: tussen 12:00 en 13:00 uur.
Start na-inschrijvers: inschrijven en start vanaf 13:00 uur tot 14:00.
Het inschrijfgeld betaalt u, ook na voorinschrijving, contant of per pin! bij vertrek (startpunt De Steenen Camer). U ontvangt bij vertrek alle verdere informatie. Op de website vindt u meer informatie.
Tot ziens op 24 april

IJsheiligen-plantjesmarkt zaterdag 7 mei

Yes, het gaat gebeuren!!!!! Onze traditionele IJsheiligenmarkt gaat weer ingericht worden zoals u van ons gewend bent. Gezellige kramen van de Biologische Tuinbouwvereniging met moestuinplantjes, in allerlei soorten en maten. Tevens zijn er eenjarige bloemenplanten, maar zeker ook de externe kramen zullen niet ontbreken. Leuk om cadeauartikelen te komen shoppen voor Moederdag. Uiteraard compleet met hapjes en drankjes op ZATERDAG 7 MEI VAN 10 tot 15 UUR.
Een kraam huren, dat kan vanaf 21 maart a.s. via onze website: Aanmelding BTV Markten (btv-elderveld.nl) Heeft u vragen, bel of whatsapp: 0654715126 Willy Knelissen.

Uitgesteld feestje te vieren?

Heeft u de afgelopen 2 jaar steeds uw familiefeestje moeten uitstellen en wilt u dit nu alsnog inhalen? Het mag weer bij ons in de Schuur. Onze zaal is geschikt voor maximaal 75 bezoekers. Maak een afspraak met Ans en of Merel om een datum te plannen en alles goed door te spreken. zaalreservering@btv-elderveld.nl

Wist u dat……

 • U de gezamenlijke composthoop alleen mag gebruiken voor zacht groenafval. Uw groenafval s.v.p. zo ver mogelijk naar achteren brengen.
 • U aardappel- of tomatenloof en stronken van koolplanten, overbodig hout, overbodig plastic en andere materialen naar huis moet meenemen en thuis in de afvalcontainer moet deponeren.Jaja, het mag weer. Elke zaterdagmorgen bent u als tuinlid, donateur of gastlid bij ons in de Schuur weer welkom voor een kopje koffie of thee. Gezellig met andere tuinleden uw tuinplannen 2022 bespreken.
 • Veiligheid op de tuin; wilt u s.v.p. uw eigen tuin op veiligheid controleren, we zien bijvoorbeeld heel veel planken met spijkers liggen en zeer gevaarlijke metalen rekken van betonijzer met scherpe punten.
 • Heeft u al een eigen kopie van de tuinadviezen (van Gaelwyn) opgehaald? Ze liggen in de BTV-winkel.
 • Indien gewenst kunt u steeds een deel van deze nieuwsbrief via Google in uw eigen taal vertalen. https://translate.google.com/?hl=nl&sl=nl&tl=en&op=translate

--//--

 
 
  www.btv-elderveld.nl | Contactmessage