BTV nieuwsbrief februari 2022

BTV nieuwsbrief februari 2022
 
   
  Nieuwsbrief 27 november 2022  
 
 

Onderwerpen Nieuwsbrief medio februari 2022:

 • BTV-winkel
 • Zaden ophalen zaterdag 19 februari
 • Frezen van uw tuin dit voorjaar
 • Plantjesverkoop start 5 maart
 • Straatzand voor de liefhebbers
 • Koffieochtend vanaf 26 februari
 • Uitgesteld feestje te vieren?
 • Diefstallen op de tuin
 • Wist u dat….

BTV-winkel

Onze BTV-winkel is weer wekelijks open op zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. Voor de liefhebbers is er nog honing van onze eigen Steenen Camer imkers. U kunt verse paardenmest bestellen. Ook is er volop potgrond, zaaiaarde, tuincompost, boomschors, ophooggrond etc. op voorraad. Bij klachten blijf thuis en schud geen handen.

Zaden ophalen zaterdag 19 februari:

Komende zaterdag 19 februari tussen 10.00 en 13.00 uur kunt u uw bestelde zaden en meststoffen ophalen in de BTV-winkel. U krijgt géén persoonlijk bericht voor een bepaald tijdstip, dat mag u geheel zelf bepalen.
Kom via de grote schuurdeur naar de afhaalbalie en betaal via PIN, liever niet contant, en volg de instructies.

Frezen van uw tuin dit voorjaar

19 februari is de laatste dag dat u zich kunt aanmelden om uw tuin dit voorjaar te laten frezen. Het formulier kunt u 19 februari nog in de BTV-winkel invullen. U kunt het formulier ook downloaden vanaf onze website www.btv-elderveld.nl en via email sturen naar: Winkel@btv-elderveld.nl of in de brievenbus van de Schuur.
Bij of na uw aanmelding ontvangt u bericht hoe u vooraf voor het tuinfrezen kunt betalen. De planning is dat in week 12 (21-24 maart 2022) de tuinen worden gefreesd.

Plantjesverkoop start 5 maart

Vanaf 5 maart hebben we weer plantjes voor het nieuwe tuinseizoen. Voor buiten hebben we weer tuinbonen, peultjes, kapucijners en doperwten. Voor de koude kas of platte bak hebben we kool-, sla- en andijvieplantjes.

Straatzand voor de liefhebbers

Op de Champost-plaats ligt een flinke berg straatzand. Deze is bestemd voor de herinrichting van een aantal tuinen. Er is nog zand over, deze is niet gratis. Heeft u interesse om in uw eigen tuin tegelpaden te verbeteren dan kunt u van ons zand overnemen. Een volle kruiwagen van ca 60 liter/75 kg kost u slechts 2,50. (vergelijkbare prijs bij de Gamma 4,77) U kunt/moet vooraf bestellen en betalen in de BTV-winkel op zaterdagmorgen.

Koffieochtend vanaf 26 februari

Jaja, het mag weer. Zaterdagmorgen 26 februari bent u als tuinlid, donateur of gastlid bij ons in de Schuur weer welkom voor een kopje koffie of thee. Gezellig met andere tuinleden uw tuinplannen 2022 bespreken.
Mondkapjes en het houden van 1,5 meter is niet meer verplicht, handen schudden mag nog niet. Heeft u klachten dan blijft u thuis en komt u een andere keer.

Uitgesteld feestje te vieren?

Heeft u de afgelopen 2 jaar steeds uw familiefeestje moeten uitstellen en wilt u dit nu alsnog inhalen? Het mag weer bij ons in de Schuur. Onze zaal is geschikt voor maximaal 75 bezoekers. Maak een afspraak met Ans en of Merel om een datum te plannen en alles goed door te spreken. zaalreservering@btv-elderveld.nl

Diefstallen op de tuin?

Er valt helaas weinig aan te doen maar het blijft maar gebeuren, diefstal van de tuin, niet alleen van materialen maar ook van groente en fruit. Het bestuur verzoekt alle tuinleden te letten op verdacht gedrag van passanten. Wees alert, meld het ons en noteer eventueel nummerborden.

Wist u dat……

 • U de gezamenlijke composthoop alleen mag gebruiken voor zacht groenafval. Uw groenafval s.v.p. zo ver mogelijk naar achteren brengen.
 • U aardappel- of tomatenloof en stronken van koolplanten, overbodig hout, overbodig plastic en andere materialen naar huis moet meenemen en thuis in de afvalcontainer moet deponeren.
 • De champost is nu echt uitverkocht. De eerstvolgende levering wordt oktober/november 2022.
 • Wie heeft de grote/zware buiten-werktafel bij de kwekerij geleend? Deze willen we graag terug hebben.
 • Uiterlijk 28 februari 2022 kunt u nog uw aanmeldformulier voor de verenigingstaak en of als vaste vrijwilliger 2022 in te leveren, via e-mail naar ledenadministratie@btv-elderveld.nl of in de brievenbus van De Schuur.
 • Bestelde pootaardappelen en uien kunt u pas op zaterdag 19 of 26 maart ophalen.
 • Indien gewenst kunt u steeds een deel van deze nieuwsbrief via Google in uw eigen taal vertalen. https://translate.google.com/?hl=nl&sl=nl&tl=en&op=translate

--//--

 
 
  www.btv-elderveld.nl | Contactmessage