In goed overleg met de Gemeente Arnhem neemt de BTV al jaren een groot deel van het onderhoud van het park voor zijn rekening. Werkzaamheden worden op kleinschalige wijze uitgevoerd door vrijwilligers van de vereniging maar de afgelopen acht jaar in belangrijke mate ook Pluryn/Werkzin.

Voor Pluryn/Werkzin was Park De Steenen Camer één van de locaties waar ze jongeren met een te grote afstand tot de arbeidsmarkt een leertraject konden bieden. Helaas moest deze samenwerking tussen de BTV en Pluryn in 2015 wegens bezuinigingen gestaakt worden. 

Sindsdien is de tuinvereniging op zoek geweest naar andere partij die een deel van het groenonderhoud kon doen. Die partij is gevonden in van Bijsterveldt & Daamen BV dat personen begeleid die deelnemen aan het traject “ Groei naar werk “.

Dit is een initiatief van de Gemeente Arnhem waarbij personen uit de bijstand klaargestoomd worden voor de stap naar een betaalde baan. In dit traject doen kandidaten arbeidsritme en werkervaring in het groen op en kunnen zij diverse relevante certificaten behalen.Dit zijn essentiële voorwaarden die nodig zijn om de stap naar betaald werk te kunnen maken en in de afgelopen twee jaar heeft 60 procent van de deelnemers in vergelijkbare projecten de stap van bijstand naar werk succesvol gemaakt, mede dankzij de aanwezigheid en inzet van een jobcoach.

Op donderdag 7 januari is het contract voor het onderhoud van volkstuinpark de Steenen Camer ondertekend door Willem Daamen (mede directeur van B.V. van Bijsterveldt&Daamen) en Fred van der Stap (voorzitter BTV-Elderveld).

Concreet zullen de werkzaamheden aan het publieke deel van het park bestaan uit het knippen van hagen, het snoeien en dunnen van struiken en het afvoeren van blad- en takkenafval, en indien nodig speciale klussen zoals het planten van hagen.

De deelnemers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik maken van de faciliteiten in het clubhuis van de tuinvereniging.

Voor de deelnemers aan “ Groei naar werk “ is de samenwerking een unieke mogelijkheid om op deze bijzondere locatie werkervaring op te doen, vertelt een trotse Willem Daamen. Fred van der Stap, voorzitter BTV Elderveld, is blij dat het parkonderhoud weer door mensen in een leertraject en met licht materieel kan worden uitgevoerd.

 

Naar boven
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.