Het tuincomplex is in totaal 2.7 ha groot en de tuinen variëren in oppervlakte van 50 tot 300 m² . BTV Elderveld telt op dit moment zo’n 250 leden, begunstigers en andere sympathisanten die op ruim 200 tuinen hun hobby, het biologisch tuinieren, beoefenen.
Het gebruik van chemische middelen en kunstmest is niet toegestaan want de vereniging is destijds opgericht met het doel het milieu te ontlasten.

Over het tuincomplex verspreid staan bijna 40 pompen van de vereniging voor de watervoorziening. Elk najaar worden de pompen opgeslagen en krijgen ze een onderhoudsbeurt en in het voorjaar worden ze dan opnieuw geplaatst zodat de leden altijd over schoon grondwater kunnen beschikken.

Wegens aanhoudende overlast van vandalen zijn er in 2015 verspreid over het park een aantal camera's opgehangen. Deze camera's maken alleen 's nachts opnamen die alleen in geval van vernielingen en overlast gedeeld worden met de politie. Bezoekers aan het park worden met bordjes bij de ingangen van het park geïnformeerd over de aanwezigheid van camera's.

De gemeente heeft de tuinen clustergewijs in een park aangelegd zodat er voor de omliggende wijk Elderveld meteen een wandelgebied ontstond. Dit alternatief voor het recht toe recht aan volkstuincomplex wat gebruikelijk was (en is) maakt het gebied tot een aantrekkelijke plaats waar kan worden getuinierd en gewandeld.

Op het tuincomplex zijn een aantal imkers gevestigd die hun bijen laten profiteren van de varieteit aan planten op het complex. 

De luchtopnamen hieronder zijn overgenomen van Bing MapsNaar boven
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.