Verenigingsnieuws

Woensdagavond 12 oktober om 20.00u (zaal open 19.30u) een heel bijzondere lezing/presentatie
in de Schuur van BTV-Elderveld, Hannestraatje 2a Arnhem-zuid. Entree is geheel gratis.

Buurtbewoner Walter Diks gaat u meer vertellen over zijn ervaringen in de periode 1940-1950 in Indonesië. Er zijn veel mensen die een vader hebben die tijdens de Politionele Acties in Indonesië geweest zijn of daar gevochten hebben, dan wel ouders of familieleden hebben die in de Jappenkampen gezeten hebben. Walter vind het belangrijk dat mensen in Nederland horen hoe de situatie in Indonesië (Nederlands - Indië) was vanaf 1936 t/m 1946 en wat de vrouwen in de kampen voor prestatie geleverd hebben om te overleven.

In maart 1942 werd Nederlands–Indië door Japan veroverd. Vanaf dat moment maakt Nederlands–Indië deel uit van het Groot Japanse Wereldrijk. Onmiddellijk werd het Nederlands verboden en alle Nederlandse opschriften in de publieke  en private ruimte verboden. Alles moest naar het Japans of Maleis vertaald worden. Ook alle scholen, kantoren, kerken werden gesloten en religieuze bijeenkomsten verboden. Alle Europeanen werden geïnterneerd in speciale kampen. Heeft u ook interesse, noteer dan alvast deze datum in uw agenda.

We gaan weer gezellig samen fietsen door onze mooie Betuwe, rondom Driel. Een tocht voor het hele gezin! En zoals altijd zijn weer mooie prijzen te winnen, is er livemuziek en lekker eten.

De kosten voor de inschrijving, wat lekkers en drinken op de route en de warme snack bij terugkomst bedragen € 7,00 per deelnemer en € 3,50 per kind tot 12 jaar.

Bij voorinschrijving via de website www.bloesemfietstocht-arnhemzuid.nl bent u verzekerd van deelname! Bij inschrijving op zondag 24 april geldt “vol is vol”.

Start voorinschrijvers: tussen 12:00 en 13:00 uur. Start na-inschrijvers: inschrijven en start vanaf 13:00 uur tot 14:00.

Het inschrijfgeld betaalt u, ook na voorinschrijving, contant of per pin bij vertrek (startpunt De Steenen Camer). U ontvangt bij vertrek alle verdere informatie.

Yes, zaterdag 7 mei a.s. van 10.00 - 15.00 uur is het eindelijk zover, onze traditionele IJsheiligen/ Plantjes markt voor het hele gezin gaat weer plaatsvinden!! Na 2 jaar de markt verplicht te hebben geannuleerd hopen we nu weer vele bezoekers te mogen verwelkomen.

Wij gaan er vanuit dat de totale markt gevuld zal gaan worden met circa 30 marktkramen, met kado artikelen, moes- en eenjarige plantjes. De markt is gericht op artikelen met een duurzaam, bio, milieu en groen karakter.

Locatie: Hannesstraatje 2a, Arnhem.
Huurprijzen van een kraam inclusief bovenzeil is voor BTV leden 22,50 euro, niet leden 25 euro.
Aanmelden uitsluitend via onze website: https://www.btv-elderveld.nl/formulier-kraamhouders .

Heb je vragen neem contact op met Willy Knelissen mobielnummer 0654715126 of stuur een Whatsapp bericht.

Heb je het voorjaar al in je hoofd en heb je zin om zelf aan de slag te gaan? Geef je dan snel op voor deze gezellige en leerzame Paasworkshop.

Leef je, onder leiding van Joyce,  uit met divers soorten groenmaterialen, takjes, eitjes, kippetjes en natuurlijk mogen de veertjes en kraaltjes niet ontbreken. Je gaat altijd naar huis met een uniek arrangement!

Datum dinsdag 12 april 2022, Tijd inloop vanaf 19.00u, start 19.30u, einde 22.00u.

Prijs € 42,50 pp (inclusief materialen, zelf scherp mesje of tuinschaar meenemen) contant te voldoen  op 12 april. Kosteloos annuleren t/m vrijdag 8 april. Waar Verenigingsgebouw BTV Elderveld, Hannesstraatje 2a, 6843 NV Arnhem. Aantal minimaal 10 – maximaal 15 personen. Aanmelden per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vermeld: naam, adres, telefoonnummer en aantal personen.

Subcategorieën

De Biologica is het verenigingsblad en verschijnt 4 keer per jaar als glossy papieren versie. In de Biologica staan gewoonlijk aankondigingen en verslagen van activiteiten, huishoudelijke mededelingen, moestuintips en verder alle andere zaken die de BTV tuinders kunnen interesseren.

De redactie van de Biologica is in handen van onze voorzitter Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als u een oude Biologica wilt inzien dan kunt u deze hier vinden als pdf bestand. (alle Biologica's sinds 2007)

Van de ruim tweehonderd BTV-leden hebben we van inmiddels het grootste deel de e-mailadressen ontvangen. Hiermee kunnen we u voortaan ook per e-mail tussentijds informeren via de speciale, digitale BTV-nieuwsbrief.

Wilt u òòk tussentijds de nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief op de homepage van de website (blokje rechts).

Huishoudelijke mededelingen van de vereniging.
Overig nieuws