Deze week in de winkel

Openingstijd: elke zaterdag 10.00-12.00 uur.

U kunt nog verse paardenmest bestellen.  Er is nog voorraad potgrond, zaaiaarde, ophooggrond, turfmolm, tonkinstokken (150, 180 of 270 cm) etc. Nu ook DCM-kleigrondverbeteraar. Vanaf 17 februari kunt u de bestelde zaden ophalen/betalen, ook start dan de vrije verkoop van Biologische Bolster-zaden.

 

Plantjesverkoop start 2 maart.

Vanaf 2 maart hebben we weer plantjes voor het nieuwe tuinseizoen. Voor buiten hebben we weer aardbeiplantjes, tuinbonen, peultjes, kapucijners en doperwten. Voor de koude kas of platte bak hebben we een week later kool-, sla- en andijvieplantjes.

 

Champost: 

De 2e levering (binnenkort) champost is nu ook uitverkocht.

Heeft u nog niets gereserveerd dan kan dat vanaf nu voor de levering dit najaar.

 

 

.. en meer

Aardappelen

In 2024 plant u uw aardappels in VAK A van uw teeltplan 

Bouwwerkenbeleid.

Het bouwwerkenbeleid van de BTV bepaalt wat u wanneer aan kasjes en dergelijke op uw tuin mag hebben staan. Kom voordat u gaat bouwen of kopen altijd eerst langs voor advies, dit voorkomt teleurstellingen. 

Gebruik mechanische pompen en andere machines: 

Leden van BTV-Elderveld mogen op de tuin een mechanische pomp (op benzinemotor), aggregaat of freesmachine gebruiken op de volgende tijden:

ma t/m vr: van 09.00 tot 10.00 u.

ma t/m vr: van 18.00 tot 19.00 u.

zaterdag:   van 10.00 tot 11.00 u.

Buiten deze tijden en op zaterdagmiddag, op zondag en op feestdagen is het gebruik verboden, dit om overlast voor buurtbewoners en mede-tuinleden te beperken. Het gebruik van elektrische/accu-waterpompen is buiten deze tijden vooralsnog wel toegestaan. Deze maken bijna geen geluid en daar verwachten we dan ook geen geluidsklachten over.

Ieder lid van BTV Elderveld* verklaart zich met het aangaan van het lidmaatschap bereid om ten minstens één maal per jaar een dagdeel deel te nemen aan één van de vele verenigingsactiviteiten.

Ieder jaar december wordt er met de zadenbestelgidsen ook een vrijwilligersformulier rondgestuurd. Leden kunnen op dit formulier aangeven of ze al (vaste) vrijwilliger zijn bij de vereniging en, zo niet, aan welke activiteit ze willen meewerken. Dit vrijwilligersformulier moet uiterlijk januari bij het bestuur/in De Schuur ingeleverd worden.

De activiteiten waar aan meegewerkt kan worden zijn

  • één van de markten (opbouw, afbreken, bemensing kraam)
  • de bloesemfietstocht (organisatie, inschrijven, begeleiden, catering)
  • één van de werkdagen in het voor- en najaar (diverse klussen)
  • overige activiteiten

Daarnaast is de BTV altijd op zoek naar vaste vrijwilligers voor één van de vele commissies die het dagelijkse reilen, zeilen, het onderhoud van De Schuur en het complex, de catering bij activiteiten, de winkel, de tunnelkas en de organisatie van de activiteiten verzorgen.

* BTV leden ouder dan 70 jaar zijn vrijgesteld van vrijwillgerstaken.
Naar boven
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.