Deze week in de winkel

Openingstijd: elke zaterdag 10.00-12.00 uur. 

 U kunt verse paardenmest bestellen. Ook is er volop potgrond, zaaiaarde, tuincompost, boomschors, ophooggrond, tonkinstokken (150cm en 270cm) etc. op voorraad. We hebben een ruime keuze aan (biologische) Bolster-zaden. Nu ook DCM-kleigrondverbeteraar.

We hebben nog volop plantjes voor het nieuwe tuinseizoen.

Winterprei-, suikermais-, bietjes-, paksoy-, kool-, sla- en andijvieplantjes.

Snij-selderij, krulpeterselie, tijm, salie, bieslook en diverse andere kruidenplantjes.

De laatste: bonenplantjes, Tomaten-, paprika- en courgetteplanten.

Fruitstruikjes; rode, gele en zwarte bessen, frambozen.

.. en meer

Aardappelen

In 2022 plant u uw aardappels in VAK C van uw teeltplan 

Bouwwerkenbeleid.

Het bouwwerkenbeleid van de BTV bepaalt wat u wanneer aan kasjes en dergelijke op uw tuin mag hebben staan. Kom voordat u gaat bouwen of kopen altijd eerst langs voor advies, dit voorkomt teleurstellingen. 

Gebruik mechanische pompen en andere machines: 

Leden van BTV-Elderveld mogen op de tuin een mechanische pomp (elektrisch/benzinemotor), aggregaat of freesmachine gebruiken op de volgende tijden:

ma t/m vr: van 09.00 tot 10.00 u.

ma t/m vr: van 18.00 tot 19.00 u.

zaterdag:   van 10.00 tot 11.00 u.

Buiten deze tijden en op zaterdagmiddag, zondag en feestdagen is het gebruik verboden, dit om overlast voor buurtbewoners en mede-tuinleden te beperken.

De laatste Romeinen en de eerste Franken in de Lage Landen, met speciale aandacht voor de Betuwe (3e-6e eeuw na Chr.)

In navolging van de succesvolle lezing in 2017 over de Bataven in de Romeinse tijd organiseren wij op woensdagavond 2 mei 2018 wederom een lezing door dr. Stijn Heeren. Nu is het onderwerp "De laatste Romeinen en de eerste Franken in de lage landen, met speciale aandacht voor de Betuwe (3e-6e eeuw na Chr.)”. Deze lezing vindt plaats in het kader van de Romeinenweek 2018, met als thema “mobiliteit”.De lezing wordt georganiseerd door de AWN (Ver. van vrijwilligers in de archeologie), Biologische Tuinbouwvereniging Elderveld en de Historische Kring Elden.
De laat-Romeinse tijd en Vroege Middeleeuwen stonden lange tijd bekend als de donkere eeuwen, maar daar begint nu toch verandering in te komen. Er zijn weliswaar slechts weinig geschreven bronnen, maar de archeologie levert steeds meer vondsten op uit dit tijdvak. Soms zijn het eenvoudige scherven en verkleuringen van paalkuilen in de bodem, maar af en toe gaat het om spectaculaire vondsten, zoals de goudschat van Lienden die in 2017 in de media verscheen: een grote partij Romeins goud die rond 460 na Chr., nog vlak voor de val van het West-Romeinse rijk (476), aan een Frankische leider in de Betuwe werd betaald. Dr. Stijn Heeren vertelt op 2 mei over Romeinen, Franken, ontvolkingen, goudbetalingen en migraties in de Lage Landen (3e tot 6e eeuw), met speciale aandacht voor de Betuwe.

De lezing op 2 mei vangt aan om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is er inloop met koffie.Plaats: De Schuur, Hannesstraatje 2a, Arnhem (bij de Drielsedijk).Toegang is gratis.

Naar boven
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.