Deze week in de winkel

Openingstijd: elke zaterdag 10.00-12.00 uur.

 U kunt verse paardenmest bestellen. Ook is er nog potgrond, zaaiaarde, tuincompost, boomschors, ophooggrond, tonkinstokken (150cm en 270cm) etc. op voorraad. We hebben een ruime keuze aan (biologische) Bolster-zaden. Nu ook DCM-kleigrondverbeteraar.

De 1e Champostlevering is binnen en al uitverkocht. Vanaf nu kunt u biologische Champost bestellen voor de 2e levering jan/febr. Let op: Champost is geen mest maar een kleigrondverbeteraar maar pas op, Champost geeft een hogere stikstofgehalte in de grond. Teveel hiervan is niet goed. 

We hebben nog plantjes voor in de koude kas.

Wintersla- en andijvieplantjes en voorjaarsbloemkool.

 

Aanmelden tuinfrezen 2023.

U kunt vanaf nu in de winkel alvast een opdrachtformulier invullen voor tuinfrezen, planning week 12 = 21 t/m 24 maart 2023

.. en meer

Aardappelen

In 2022 plant u uw aardappels in VAK C van uw teeltplan 

Bouwwerkenbeleid.

Het bouwwerkenbeleid van de BTV bepaalt wat u wanneer aan kasjes en dergelijke op uw tuin mag hebben staan. Kom voordat u gaat bouwen of kopen altijd eerst langs voor advies, dit voorkomt teleurstellingen. 

Gebruik mechanische pompen en andere machines: 

Leden van BTV-Elderveld mogen op de tuin een mechanische pomp (elektrisch/benzinemotor), aggregaat of freesmachine gebruiken op de volgende tijden:

ma t/m vr: van 09.00 tot 10.00 u.

ma t/m vr: van 18.00 tot 19.00 u.

zaterdag:   van 10.00 tot 11.00 u.

Buiten deze tijden en op zaterdagmiddag, zondag en feestdagen is het gebruik verboden, dit om overlast voor buurtbewoners en mede-tuinleden te beperken.

Zondag 17 oktober van 12.00 tot 16.00 uur organiseren wij weer een Romeinse markt in park de Steenen Camer, Hannesstraatje 2a in Arnhem-zuid.

Kom s.v.p. zoveel als mogelijk met de fiets of lopend naar deze gezellige en leerzame marktactiviteit.

De toegang is geheel gratis.

Er zijn rondleidingen door onze Romeinse tuin en ook naar de fundamenten van het Castellum Meinerswijk. Vanaf 10 tot ca 400 na christus was deze legerplaats aan de Rijn doorlopend bemand door ca 450 Romeinse soldaten. Zij bewaakten de Limes, de noordgrens van het grote Romeinse Rijk. Sinds juli 2021, heeft deze locatie net als 18 andere locaties in Nederland en Duitsland (van Katwijk tot Keulen) de status van UNESCO Werelderfgoed.

Ontmoet Bataafse en Romeinse figuranten! Er zijn diverse proeverijen (let op; niet alles is gratis) met Romeinse kip-groentesoep, Romeinse hapjes en Romeins brood. Er zijn diverse informatiekramen van ons Romeinen-team, van het Tempelmuseum Elst en van Vrienden van Meinerswijk.

Een Romeins-Bataafse oogst-/kruidenplantjeskraam, de kraam van de Romeinse kruidendoctor en kunt u het nieuwste Limes-Stripboek kopen welke ter plaatse wordt gesigneerd door de tekenaar.

Kinderen kunnen in het Romeinse kampement een selfie maken, zelf in een Romeins tenue met schild/zwaard en/of samen met een Romeinse Soldaat. Misschien zijn Asterix en Obelix ook nog wel  aanwezig. Ook zijn er Romeinse kinderspellen te spelen en kan men een Fibula (kledingspeld) maken.

Kinderen mogen aanschuiven in een schoolklasje, hier krijgen ze les in de Romeinse Geschiedenis.

Theatergroep Overmalbruggen gaat op deze markt leuke spontane Bataafse sketches spelen.

Zaterdagmiddag 16 okt. Zijn in Arnhem-noord nog meer DAG-activiteiten te beleven, zie ook de website www.dagvandearnhemsegeschiedenis.nl

Thema dit jaar is “aan het werk”. Romeinse soldaten waren meestal jongens van 21 jaar uit de lokale Bataafse bevolking die in dienst gingen bij de Romeinen in het Castellum.

Naar boven
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.