Deze week in de winkel

Openingstijd: elke zaterdag 10.00-12.00 uur. 

 U kunt verse paardenmest bestellen. Ook is er volop potgrond, zaaiaarde, tuincompost, boomschors, ophooggrond, tonkinstokken (150cm en 270cm) etc. op voorraad. We hebben een ruime keuze aan (biologische) Bolster-zaden. Nu ook DCM-kleigrondverbeteraar.

We hebben nog volop plantjes voor het nieuwe tuinseizoen.

Winterprei-, suikermais-, bietjes-, paksoy-, kool-, sla- en andijvieplantjes.

Snij-selderij, krulpeterselie, tijm, salie, bieslook en diverse andere kruidenplantjes.

De laatste: bonenplantjes, Tomaten-, paprika- en courgetteplanten.

Fruitstruikjes; rode, gele en zwarte bessen, frambozen.

.. en meer

Aardappelen

In 2022 plant u uw aardappels in VAK C van uw teeltplan 

Bouwwerkenbeleid.

Het bouwwerkenbeleid van de BTV bepaalt wat u wanneer aan kasjes en dergelijke op uw tuin mag hebben staan. Kom voordat u gaat bouwen of kopen altijd eerst langs voor advies, dit voorkomt teleurstellingen. 

Gebruik mechanische pompen en andere machines: 

Leden van BTV-Elderveld mogen op de tuin een mechanische pomp (elektrisch/benzinemotor), aggregaat of freesmachine gebruiken op de volgende tijden:

ma t/m vr: van 09.00 tot 10.00 u.

ma t/m vr: van 18.00 tot 19.00 u.

zaterdag:   van 10.00 tot 11.00 u.

Buiten deze tijden en op zaterdagmiddag, zondag en feestdagen is het gebruik verboden, dit om overlast voor buurtbewoners en mede-tuinleden te beperken.

 

Op 7 mei hoeft niemand zich te vervelen: De Biologische Tuinvereniging (BTV) biedt op deze zaterdag voor elk wat wils in De Steenen Camer!

Traditioneel organiseert de BTV op de zaterdag voor moederdag de IJsheiligen Plantjesmarkt. Tuinders en buurtbewoners kopen op deze markt door de BTV biologisch opgekweekte plantgoed, waaronder o.a. courgettes, paprikas, pepers, kruiden, sla, kool en 30(!) verschillende soorten tomaten. Verder zijn er perkplanten, sierplanten (als moederdagkado!) en andere (moes)tuinbenodigheden.

Inmiddels is De Romeinse Tuin in de boomgaard een begrip in Elderveld. Dat deze tuin onderdeel is van een project om de vroegere noordgrens van het Romeinse rijk zichtbaar te maken is misschien minder bekend. In het kader van dit Limesproject trekt gedurende de 'Romeinenweek' een karavaan Romeinen langs de Rijn stroomopwaarts en op zaterdag strijken ze neer in De Steenen Camer. Dit betekent dat u 'echte' Romeinse soldaten kunt ontmoeten, kinderen een legionairstraining kunnen volgen, er een Romeinse keuken is, spellen gedaan kunnen worden en natuurlijk heel veel informatie te vinden is over de Romeinse tuin, het Castellum Meinerswijk en de Romeinen in Nederland.

En natuurlijk is zaterdag de dag dat de Giro d'Italia door Arnhem raast! Zodra de fietsers door zijn gaat het roze feest verder in De Steenen Camer met een Italiaans Culinair Piazza, waarbij iedereen kan genieten van allerlei lekkernijen, waaronder pannenkoeken, poffertjes, Romeinse wijn en pastagerechten uit de moderne Italiaanse keuken.

Evenement mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers alsmede een financiele bijdrage van de Provincie Gelderland

Naar boven
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.