Deze week in de winkel

Openingstijd: elke zaterdag 10.00-12.00 uur. 

 U kunt verse paardenmest bestellen. Ook is er volop potgrond, zaaiaarde, tuincompost, boomschors, ophooggrond, tonkinstokken (150cm en 270cm) etc. op voorraad. We hebben een ruime keuze aan (biologische) Bolster-zaden. Nu ook DCM-kleigrondverbeteraar.

We hebben nog volop plantjes voor het nieuwe tuinseizoen.

Winterprei-, suikermais-, bietjes-, paksoy-, kool-, sla- en andijvieplantjes.

Snij-selderij, krulpeterselie, tijm, salie, bieslook en diverse andere kruidenplantjes.

De laatste: bonenplantjes, Tomaten-, paprika- en courgetteplanten.

Fruitstruikjes; rode, gele en zwarte bessen, frambozen.

.. en meer

Aardappelen

In 2022 plant u uw aardappels in VAK C van uw teeltplan 

Bouwwerkenbeleid.

Het bouwwerkenbeleid van de BTV bepaalt wat u wanneer aan kasjes en dergelijke op uw tuin mag hebben staan. Kom voordat u gaat bouwen of kopen altijd eerst langs voor advies, dit voorkomt teleurstellingen. 

Gebruik mechanische pompen en andere machines: 

Leden van BTV-Elderveld mogen op de tuin een mechanische pomp (elektrisch/benzinemotor), aggregaat of freesmachine gebruiken op de volgende tijden:

ma t/m vr: van 09.00 tot 10.00 u.

ma t/m vr: van 18.00 tot 19.00 u.

zaterdag:   van 10.00 tot 11.00 u.

Buiten deze tijden en op zaterdagmiddag, zondag en feestdagen is het gebruik verboden, dit om overlast voor buurtbewoners en mede-tuinleden te beperken.

Zaterdag 17 oktober (12.00-17.00 uur) is de Romeinse Tuin en de Schuur open en kunt u een “Romeinse middag in de Steenen Camer” beleven.

Wij doen op deze manier mee aan de Dag van de Arnhemse Geschiedenis.

Grens Romeinse Rijk in Arnhem:

U kunt uitgebreid kennis maken met de geschiedenis van het Romeinse Rijk en in het bijzonder met de Limes in Arnhem. U ontmoet niet alleen Bataafse boeren en slaven die uitleg over de beplanting van de Romeinse tuin geven maar ook bewapende Romeinse soldaten en Romeinse welgestelden.

Workshop en bordspellen:

O.l.v. Wim Schennink is er een workshop Romeinse archeologie onder de titel: Heb je archeologisch talent? Verder zijn er Romeinse spelborden.

Romeinse Tuin Steenen Camer en Castra Hercules:

Onze Romeinse tuin is geheel te bewonderen, er is Romeins brood en kip-groentesoep en in onze informatiekraam vind u informatie over het Romeinse tijdperk (70-300 na chr).

Bezoek ook de weer zichtbaar gemaakte fundamenten van het Castellum (Castra Hercules) in Meinerswijk. Een maquette van dit Castellum is aanwezig.

Dag van de Arnhemse Geschiedenis.

De Dag van de Arnhemse Geschiedenis 2015 is een initiatief van Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van de Gemeente Arnhem en de Rabobank.

Kijk op www.dagvandearnhemsegeschiedenis.nl voor meer informatie.

Organisatie:

De “Romeinse middag in de Steenen Camer” wordt georganiseerd door BTV Elderveld en Stichting Boomgaard de Steenen Camer.

Naar boven
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.