BTV Elderveld is al lang niet meer een simpele volkstuinvereniging met een clubhuis maar een vereniging met een prachtig multifunctioneel park “de Steenen Camer” en een monumentaal verenigingsgebouw dat naast gebruik door de tuinleden als ontmoetingsplaats en plantgoedwinkeltje intensiever gebruikt wordt voor zowel culturele (Romeinse) als educatieve en sociale activiteiten voor zowel onze eigen leden als voor buurt- en wijkbewoners.

Dit multifunctionele gebruik legt de vereniging geen windeieren. Nee, hiervan profiteren niet alleen de vele bezoekers en buurtbewoners maar wijzelf ook, de tuinleden van BTV-Elderveld.

In mei 2018 hebben we een flink bedrag aan subsidie ontvangen van de Provincie Gelderland in het kader van het provinciale programma “Initiatieven Leefbaarheid”. Hartelijk dank hiervoor.

Met deze subsidie mogen we in ons park alle 40-jaar oude (versleten) waterpompen en 40-jaar oude (rottende) bielzen vervangen, mogen we 30 tot 40 tuinhekjes, die direct aan de hoofdpaden uitkomen, vervangen door nieuwe van duurzaam materiaal, dit ter voorkoming van verdere verrommeling.
Ook onze biologisch plantjeskwekerij mogen we kwalitatief verbeteren met eb- en vloedbakken. Verder mochten we investeren in materialen voor onze Romeinse (cultuur) en wijkgerichte markt-activiteiten.

Ons project zouden we op 1 maart 2019 afgerond hebben maar dat is helaas niet gelukt, in de wintermaanden was het moeilijk om veel werk in het park te verzetten. We hebben daarom de Provincie om uitstel gevraagd.
Dit verzoek is gehonoreerd, we hebben nu als einddatum 1 juli 2019 gekregen.
Er is al veel gedaan, zie foto’s, de komende maanden gaan we de rest realiseren. Hierbij hoop ik dat we op de steun van zoveel mogelijk tuinleden mag rekenen.

Fred van der Stap (voorzitter)

Naar boven
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.