Deze week in de winkel

Openingstijd zaterdag 10.00 - 12.00 uur: 

Er zijn weer volop groenteplantjes

 • Zachte sla, eikebladsla, andijvie, spitskool, broccoli, Paksoy,
 • bloemkool, rode kool, bietjes, mais, courgettes, zomerprei.
 • De laatste Tuinbonen, kapucijners, doperwten en peultjes.
 • Aardbeiplantjes voor de voorjaarsoogst en ook doordragers.
 • Peterselie, Selderij en diverse andere kruidenplantjes.
 • Peper-, Paprika, Tomaat- en komkommerplanten.

Wat hebben we nog meer:

 • Grote collectie bio groente, kruiden- en bloemzaden.
 • Zaaiaarde, potgrond, tuinaarde en tuincompost.
 • We hebben nu ook, wel iets duurder, biologische potgrond 
 • biologische tuincompost en biologische aanplantgrond.
 • Verse paardenmest, koemestkorrels, (zeewier-) kalk
 • Dologran, Culterra en plantaardige bemestingskorrels
 • Patentkali, lange en korte Tonkin-stokken. 

Champost: er is nog een restant geheel biologische champost op voorraad beschikbaar. Vraag ernaar is de winkel.

 • Vrije verkoop van div. soorten aardappels en uien.

 

Nieuws

Verenigingsnieuws

Dit jaar organiseren wij op zaterdag 10 maart samen met NL/Doet weer een park-opruimdag. 

Tijdens deze NL/Doet (gesponsord door het Oranjefonds) gaan we in ons volkstuinpark de perken en tuinen weer opschonen van zwerfvuil en tuinhout-afval dat veelal afgedankt ligt opgestapeld en daarmee ons park een verwaarloosde indruk geeft. Met aanwezige kruiwagens en een tractor met aanhanger willen we de rommel afvoeren naar een grote gehuurde afvalcontainer. Vele handjes maken licht werk. U helpt toch ook mee?

We rekenen op een droge, warme, zonnige voorjaarsdag en na afloop gaan we samen in ons clubhuis weer lekker biologische zuurkool-stamppot met worst eten.

Wilt u s.v.p. wel stevige handschoenen aantrekken?

Vanaf donderdag 8 maart mag u uw stenen-/tegelafval van uw tuin langs het pad zetten of nog beter kom het zelf zaterdag 10 maart naar de container op de mestplaats brengen.

Programma 10 maart 2018:

 • 08.30 Schuur (Hannesstraatje 2a) is open.
 • 09.00 Verzamelen, koffie met koek en de taken verdelen.
 • 09.30 Samen aan het werk in ons Steenen Camer Park
  Ons keukenteam zorgt weer voor warme koffie en thee in het park
 • 12.30 Lunch; erwtensoep en/of zuurkool met spek/rookworst, gratis voor de harde werkers!

Woensdag 14 februari hebben we weer een leerzame avond voor onze nieuwe leden gepland. Van 19.30 tot 21.00 uur wordt alles over het reilen en zeilen binnen onze vereniging verteld.
U hoort over het bestuur, de reglementen, wat de TAC doet, wat de verschillende werkgroepen doen, over onze BTV-winkel (inkoop, verkoop, verhuur), wat er in de kwekerij te doen is, etc. etc.

Kortom, u maakt uitgebreid kennis met de volkstuinvereniging BTV Elderveld.

Ook de minder leuke aandachtspunten komen aan de orde zoals onkruid, insecten, vogels, knaagdieren, de belangrijkste plantziektes en de lastige teelt van aardappelen.

U ontvangt hiervoor van ons een persoonlijke uitnodiging.

Op zondag 10 december houden we van 12.00 tot ca 17.00 uur in en rond De Schuur weer een gezellige Kerstmarkt, samen met de Scouting en het Pannenkoekrestaurant.

Wij zijn nu al op zoek naar kraamhouders voor onze kerstmarkt, wij denken hierbij aan kaarsen verkoop of maakdemonstratie hiervan, nieuwe en/of 2e hands kerstspullenverkoop. Enfin, alles wat u zelf leuk zou vinden op een kerstmarkt, zoeken wij.

U kunt een kraam huren van 3 meter met luifel, deze kost € 20,00 (inclusief koffie/thee) en voor leden van de BTV Elderveld € 17,50. Een stroomaansluiting (beperkt) kost u € 5,00 extra. Lijkt het u iets om een kraam te huren of weet u iemand die graag op deze markt zou willen staan? Meld u dan uiterlijk 1 december aan via onze website www.btv-elderveld.nlof via email bij Ludo Berendsen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  vol is vol!

Doet u ook mee?  De activiteitencommissie houdt zich wel het recht voor een selectie te maken uit het aanbod van kramen.  Activiteitencommissie BTV Elderveld.

Zaterdag 28 oktober van 12.00 tot 16.00 uur doen AWN (archeologie)HKE (Historische kring Elden) en BTV Elderveld weer mee met de DAG van de Arnhemse Geschiedenis.

Locatie: Park (Rond de Romeinse tuin) en Schuur de Steenen Camer, Hannesstraatje 2a en bij het Castellum Meinerswijk.

Er zijn rondleidingen door de Hortus Romanus (Romeinse tuin zoals in 69 na Christus) en er zijn rondleidingen langs de visualisatie van het Castellum Meinerswijk.

Hier wordt uitleg geven m.b.t. de legerplaats voor ca 450 Romeinse soldaten, in de eerst 400 jaar van onze jaartelling.

Ontmoet Bataafse en Romeinse figuranten! Er zijn diverse proeverijen (let op; niet alles is gratis) met Romeinse kip-groentesoep, Romeinse hapjes, Romeins brood, Romeinse poffertjes en Moretum (Romeinse kruidenkaas). Er zijn diverse informatie-kramen en ook oogst en kruidenkramen.

Kinderen kunnen een selfie maken in een Romeins tenue, met schild/zwaard en samen met een Romeinse Soldaat of met Asterix en Obelix. Ook zijn er Romeinse spelletjes te spelen en kunnen de kinderen ervaren hoe een Romeinse soldaat werd opgeleid. Met metaaldetectoren mogen kinderen hun geluk zoeken in de boomgaard en vinden vast wel Romeinse muntjes.

In clubhuis “de Schuur” zijn er een 2-tal lezingen met als thema GELUK. Met veel geluk zijn 40 jaar geleden de fundamenten van het Castellum gevonden en werd boerderijcomplex de Steenen Camer niet gesloopt maar juist een Rijksmonument. 

Tussendoor wordt hier ook doorlopend de film gedraaid over het ontstaan van de wijk Elderveld.

Kom s.v.p. zoveel als mogelijk met de fiets naar deze activiteit. Er rijdt deze middag een antieke stadsbus tussen Arnhem Noord en onze locatie. Hiervoor wordt wel een kleine vergoeding gevraagd. 

In Arnhem Noord zijn deze middag nog veel meer DAG-activiteiten te beleven, zie ook de website 

www.dagvandearnhemsegeschiedenis.nl

Subcategorieën

De Biologica is het verenigingsblad en verschijnt 4 keer per jaar als glossy papieren versie. In de Biologica staan gewoonlijk aankondigingen en verslagen van activiteiten, huishoudelijke mededelingen, moestuintips en verder alle andere zaken die de BTV tuinders kunnen interesseren.

De redactie van de Biologica is in handen van onze voorzitter Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als u een oude Biologica wilt inzien dan kunt u deze hier vinden als pdf bestand. (alle Biologica's sinds 2007)

Van de ruim tweehonderd BTV-leden hebben we van inmiddels het grootste deel de e-mailadressen ontvangen. Hiermee kunnen we u voortaan ook per e-mail tussentijds informeren via de speciale, digitale BTV-nieuwsbrief.

Wilt u òòk tussentijds de nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief op de homepage van de website (blokje rechts).

Huishoudelijke mededelingen van de vereniging.
Overig nieuws
Naar boven