Deze week in de winkel

Openingstijd zaterdag 10.00 - 12.00 uur: 

De verkoop van groenteplantjes is gestopt.

 • Begin maart starten we het nieuwe plantjesseizoen.

Wat hebben we nog wel:

 • Zaaiaarde, potgrond, tuinaarde en tuincompost.
 • We hebben nu ook, iets duurder, biologische potgrond, 
 • Verse paardenmest, koemestkorrels, (zeewier-) kalk
 • Dologran, Culterra en plantaardige bemestingskorrels
 • Patentkali, lange en korte Tonkin-stokken.  
 • U kunt vanaf nu weer biologische CHAMPOST
 • bestellen, levering 2e helft van november.
 • S.v.p. bij het bestellen meteen contant betalen.

Evenementen

Begint u ook al uit te kijken naar die gezellige Kersttijd nu de dagen steeds korter worden. Nog even geduld, maar niet voor lang.

Op zondag 9 december van 12:00 tot 17:00 uur organiseert onze Biologische Tuinbouwvereniging Elderveld (BTV-Elderveld) samen met Scouting Schutgraaf, de pannenkoekenboerderij en Wijkplatform Elderveld wederom een gezellige kerstmarkt geheel in de stijl van Charles Dickens (anno 1850). Dit alles in en rond de Schuren van park de Steenen Camer 

Een lint van lichtjes

De drie boerderijschuren worden prachtig verlicht. Een lint met lichtjes voert u langs vele opgetuigde kramen met kerst- en winterspullen en (warme) lekkernijen zoals glühwein, oliebollen, zuurkool en erwtensoep. Onze vrijwilligers figureren in prachtige kledij en u mag uiteraard zelf ook in eigen ‘Charles Dickens’ kleding komen flaneren.

Ontmoet de Kerstman uit het verre Lapland

In onze sfeervol aangeklede zaal ontmoet u de Kerstman, voor deze gelegenheid helemaal uit Lapland gekomen en geniet u van prachtige optredens. De vertederende zang uit kinderkeeltjes van het Theater Kinderkoor en de diepe baritonklanken van het huiskoor The Telers brengen u helemaal in de stemming. En schroom niet om ook mee te zingen met die mooie kerstliederen. Voor de kinderen; schminken (als kruimeltje of boefje) en natuurlijk een bezoekje aan de Kerstman.


Geen gezoek naar een kerstboom!

Veel keuze uit goede kerstbomen met of zonder kluit. Koop uw kerstboom daarom op de kerstbomenmarkt dichtbij huis. Op verzoek bezorgt de Scouting binnen Elderveld de kerstboom bij u thuis.

Huur ook eens een kraam

Lijkt het u iets om een kraam te huren of weet u iemand die graag op deze markt zou willen staan?
U kunt een kraam huren van 3 meter met luifel, deze kost € 20,00 (inclusief koffie/thee) en voor leden van de BTV Elderveld € 17,50. Een halve kraam is ook mogelijk. Een stroomaansluiting (beperkt) kost € 5,00 extra. Aanmelden kan tot uiterlijk 28 november a.s. via onze website www.btv-elderveld.nl of via e-mail naar Ludo Berendsen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Een whatsapp bericht is ook mogelijk naar Willy Knelissen 06-541715126.

Kortom, komt allen voor dit geweldige Kerstevenement voor het hele gezin, waarbij u lekker dicht bij huis kunt genieten van de romantische Charles Dickens tijd.

Activiteitencommissie BTV Elderveld

Wat is er mooier dan in je eigen moestuin groenten te telen waarbij je de natuurlijke processen zoveel mogelijk volgt. Je verwondert je over de kracht van de natuur en je geniet daardoor dubbel van de oogst. Hoe kun je een plant krachtig en op natuurlijke wijze laten groeien zonder de input van een hoge mest- en watergift of het gebruik van bestrijdingsmiddelen.

In de workshop Introductie Ecologisch Tuinieren krijg je theorie maar vooral praktische tips over een mooie en makkelijke moestuin met veel variatie en een juiste planning. Het biologisch tuinieren start met een goed vruchtwisselingsschema. Daarnaast leer je hoe belangrijk de bodem en het bodemleven is en krijg je tips om het ecologische evenwicht te versterken in je tuin. De workshop is niet alleen bestemd voor startende moestuinders, maar ook geschikt voor moestuinders met enige ervaring.
De BTV organiseert deze workshop in samenwerking met Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (VELT).

Docent: Henk Boesveld (als docent ecologisch tuinieren verbonden aan VELT.
Locatie: De Schuur
Datum: 31 januari 2019
Aanvang en einde workshop: 19:30 tot 22:00.
Voor leden van de BTV is de deelname aan de workshop gratis.
Voor niet-leden bedragen de kosten € 7,50 per deelnemer.
Maximaal aantal deelnemers: 25 (vol is vol)

U kunt zich voor de workshop uiterlijk tot 23 december 2018 aanmelden via het e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk een videoverslag van de Bloesemfietstocht 2018 op Youtube

Lekker happen, socializen, drinken, proeven en u laten inspireren!

WIE: De Biologische Tuinbouw Vereniging Elderveld (BTV)

WAT: Een gezellige plantjesmarkt voor moestuinders en wijkbewoners uit Arnhem e.o.

WANNEER: Zaterdag 12 mei van 10.00 tot 15.00 uurWAAR:  Rond haar verenigingsgebouw De Schuur  in het park de Steenen Camer, Hannesstraatje 2a  in Arnhem-zuid, wijk Elderveld. 

VOLOP AANBOD van:

 • jonge plantjes (biologisch, door de BTV zelf opgekweekt) 
 • bloeiende planten voor Moederdag en/of voor de bloementuin
 • poffertjes, bio tosti’s, hamburgers  en gerechten uit verschillende landen
 • vers fruit, asperges, wijnen, bieren, patisserie
 • cadeauartikelen 

De Kids Natuurclub is aanwezig vanaf 10.00 uur

Samen met de kinderen(ouders uiteraard welkom) gaan we eetbare planten/ kruiden zoeken en maken we daarna een heerlijke smoothie

Voor meer informatie bel of stuur een whatsapp bericht naar: Ludo Berendsen (06-50624111) of Willy Knelissen (06-54715126) of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Biologische Tuinbouw Vereniging Elderveld organiseert zondag 10 december samen met Scouting Schutgraaf en Wijkplatform Elderveld in en rond de Schuren van park de Steenen Camer een gezellige Kerst-Inn en Kerstmarkt geheel in de stijl van Charles Dickens (1850).

De drie boerderijschuren worden prachtig verlicht en een lint met lichtjes voert u langs vele opgetuigde kramen met kerst- en winterspullen en (warme) lekkernijen zoals glühwein, oliebollen, broodjes worst met zuurkool en erwtensoep.

Vele prachtige decor-hoekjes waarin u 167 jaar terug gaat in de tijd.

Onze vrijwilligers figureren in prachtige kledij en u mag uiteraard zelf ook in eigen “Charles Dickens” kleding komen flaneren.

Hoogtepunt zijn de optredens van 2 Charles Dickens kerstkoren waarbij u zo heerlijk mee kunt zingen met mooie kerstliederen.

Er is ook een kerstbomenmarkt waar de wijkbewoners dichtbij huis een goede kerstboom kunnen kopen -met of zonder kluit- die door de Scouting binnen Elderveld thuis bezorgd kan worden.

Voor de kinderen; broodjes bakken en een puzzeltocht over de kerstmarkt, schminken (als kruimeltje of boefje) en natuurlijk is ook de Kerstman aanwezig.

Kortom, een geweldig Kerstevenement voor het hele gezin waarbij u lekker dicht bij huis kunt genieten van die zo geromantiseerde Charles Dickens tijd (opm. er was juist heel veel armoede).

Zondag 10 december van 12:00 tot 17:00 uur
Hannesstraatje, afslag Drielsedijk in Elderveld.
De toegang is gratis.

Naar boven
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Meer informatie Ik ga akkoord