Deze week in de winkel

Openingstijd: elke zaterdag 10.00-12.00 uur.

U kunt nog verse paardenmest bestellen.  Er is voorraad potgrond, moestuingrond, tuincompost, boomschors, tuinturf, zaai-/stekaarde, ophooggrond,  tonkinstokken (150, 180 of 270 cm) etc. Nu ook DCM-kleigrondverbeteraar en turfvrije potgrond. We hebben een grote collectie Biologische Bolster-zaden voor de vrije verkoop.

Plantjesverkoop.    Ook op zaterdag 27 april.

Voor buiten hebben we weer aardbeiplantjes Elsanta en Ostara (doordrager), tuinbonen, peultjes, kapucijners, doperwten en bloeiende violenplantjes.

Voor de koude kas of platte bak hebben we diverse soorten koolplantjes, zachte sla-, ijsbergsla en andijvieplantjes.

Vanaf zaterdag 13 april hebben we een uitgebreid assortiment moestuinplantjes, dus ook zomerprei, peterselie, selderij, paksoi, bietjes, courgettes en ook tomaten-, peper-, paprika- en komkommerplanten. 

Pootaardappelen en plantuien: 

Pootaardappelen zijn uitverkocht, er zijn nog wel plant-uien beschikbaar voor de vrije verkoop.

 

.. en meer

Aardappelen

In 2024 plant u uw aardappels in VAK A van uw teeltplan 

Bouwwerkenbeleid.

Het bouwwerkenbeleid van de BTV bepaalt wat u wanneer aan kasjes en dergelijke op uw tuin mag hebben staan. Kom voordat u gaat bouwen of kopen altijd eerst langs voor advies, dit voorkomt teleurstellingen. 

Gebruik mechanische pompen en andere machines: 

Leden van BTV-Elderveld mogen op de tuin een mechanische pomp (op benzinemotor), aggregaat of freesmachine gebruiken op de volgende tijden:

ma t/m vr: van 09.00 tot 10.00 u.

ma t/m vr: van 18.00 tot 19.00 u.

zaterdag:   van 10.00 tot 11.00 u.

Buiten deze tijden en op zaterdagmiddag, op zondag en op feestdagen is het gebruik verboden, dit om overlast voor buurtbewoners en mede-tuinleden te beperken. Het gebruik van elektrische/accu-waterpompen is buiten deze tijden vooralsnog wel toegestaan. Deze maken bijna geen geluid en daar verwachten we dan ook geen geluidsklachten over.

Huishoudelijke mededelingen

Huishoudelijke mededelingen van de vereniging.

De BTV Elderveld beschikt over plusminus 235 moestuinen die in grootte variëren van 45 tot 200m2. Op tuinen van 100m2 of groter is, na goedkeuring van een bouwplan, het bouwen van een broeikasje toegestaan.

We zijn een biologische tuinvereniging, dat betekent dat het gebruik van kunstmest en gifstoffen niet is toegestaan.

De huurprijs van de tuin is inclusief een bijdrage aan algemeen onderhoud 30ct per m2 per jaar. Bij acceptatie van een tuin betaalt u eenmalig een borgbedrag, afhankelijk van de grootte van de tuin. Deze borg krijgt u terug als u in de toekomst stopt met tuinieren en de tuin weer schoon oplevert. Verder betaalt u voor uw lidmaatschap van de vereniging.

Op dit moment zijn alle moestuinen verhuurd en is er wachtlijst voor een moestuin. Heeft u interesse, dan kunt u het Inschrijfformulier van onze website downloaden en dit na invulling via de e-mail sturen naar Menno Logtmeijer (e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Na betaling van het inschrijfgeld wordt u geplaatst op de wachtlijst voor een moestuin.

Op 1 juli 2009, heeft de gemeente Arnhem, een vrijwilligersverzekering afgesloten voor alle vrijwilligers in Arnhem. Wij als BTV kunnen daardoor onze eigen afgesloten vrijwilligersverzekering opheffen.

http://www.gelderlander.nl/voorpagina/arnhem/4964812/Gemeente-sluit-verzekering-voor-vrijwilligers-af.ece?startshow=null&startSlide=null 

 

Het is de bedoeling dat je de eigen volkstuin doorlopend netjes op orde houdt. Zorg in ieder geval voor de winter zelf voor een kritische opruiming.
Het collectief afvoeren van tuinafval kan NIET meer jaarlijks plaatsvinden op de BTV-opruimdag.
Maak een afspraak met je tuinburen, familie of kennissen om samen die troep af te voeren naar de SITA. Van de vereniging kan je voor weinig geld een finke aanhanger huren. Dit kan op zaterdag maar ook op een doordeweekse dag. Reserveren via de winkel op zaterdagmorgen.

Onderstaand afval dient door het tuinlid zelf te worden afgevoerd !
Puin; bloempotjes, gebroken tegels of losse stenen.
Glas; oud glas, eerst klein maken en in een plastic krat vervoeren
Hout; waardeloze planken of palen, oude bamboestokken, een oude tuinbank.
Plastic; oude plastic platen, een oude plastic tuinstoel of oud
landbouwplastic.
Oud ijzer; zoals metalen paaltjes, gaas/ijzerdraad etc, hou het wel apart.
Groot afval zoals sloop-afval van je oude plantenkas of schuurtje
Klein afval; waaronder karton kan je het beste in ouderwetse plastic
vuilniszakken doen.
Asbest: voorzichtig in plastic inpakken voor je het gaat vervoeren, inleveren bij de
SITA.
Overbodig papiergeld en oude munten mag je in een plastic zak bij tuin 109
over het hek gooien.
Let op:  In geval van het storten van (tuin)afval op de voormalige mestplaats,
de parkeerplaats of in het openbaar plantsoen, bij het verenigingsgebouw
of de kapschuur, kan onmiddellijke schorsing volgen. De kosten van de
procedure en/of opruimingskosten worden in dat geval geheel op het lid
verhaald.

Naar boven
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.